Over Tessa

Het gezicht, het hart en de drive achter Horse & Feel ben ik, Tessa Peters (1981) uit Limburg. Vandaar de ‘Paardenvoeding met de zachte G’ 😉

Ik ben opgeleid tot Ingenieur Food Technology aan Wageningen University & Research Centre.

Alle jaren onderzoek (tijdens opleiding en carrière) hebben ervoor gezorgd dat ik een gedegen fysische, (bio)chemische, biologische en fysiologische achtergrond heb.

Deze combi, met de opgedane kennis binnen paarden anatomie en fysiologie, blijkt een geweldige basis voor het beter begrijpen van de stofwisseling bij paarden.

“Tessa heeft een oase aan kennis”

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Gelukkig heb ik nooit zo goed geluisterd, anders had ik nooit de dingen gedaan waar ik nu met een grote glimlach en een warm hart aan terug denk.
Dan had ik niet zo’n fantastische tienerjaren gehad, was ik niet gauw in mijn eentje gaan reizen, had ik niet in het buitenland gewoond, geen eigen bedrijf gestart, niet tig opleidingen gedaan.
Waarschijnlijk had ik dan ook geen burn-out gehad, 2x. Maar zelfs dat heeft mij keiveel gebracht.
Het zorgde ervoor dat ik sta waar ik nu sta.
En mijn hart volg.
In alle aspecten van mijn leven. Ook als het heel lastig is en niet volgens de gebaande kaders.

Daar is moed voor nodig. Op momenten dat ik die niet meer kan opbrengen, is daar mijn paard, mijn soulmate, Dayturn.
Alles wat ik doe sinds wij samen zijn, doe ik voor hem. Althans veel.

Het is een paard met een verhaal. Qua gedrag een hele opgave geweest, want het was een ‘lastig’ paard volgens sommige. Wauw, hij heeft me de wereld geleerd. Niet alleen over paarden en gedrag, maar ook op persoonlijk vlak.

En natuurlijk is hij en alle paarden die ik graag wilde helpen, de reden geweest dat ik mij ben gaan focussen op paardenvoeding en -gezondheid.

Paardeneigenaren zitten hier echt op te wachten.

En dat snap ik, want het ene na het andere paard knapte op, alleen al van overstappen op JUISTE voeding.

In middels zijn we een paar jaar verder, Horse & Feel is uitgegroeid naar een bron van kennis op het gebied van paardenvoeding en -gezondheid. Een craniosacraal traject geef ik nu alleen nog maar i.c.m. stofwisselingsconsulten. Ik kan het gewoon niet meer los zien.
En naast paardeneigenaren leid ik nu ook paardentherapeuten op, zodat ook zíj hun resultaten écht een boost kunnen geven.

Voeding is ons medicijn ~Hippocratus

Wil jij ook meer weten van paardenvoeding? Hoe je het écht goed kunt doen voor je paard?

En wil je dit goed onderbouwd krijgen, zodat je niet meer hoeft te denken, “wie moet ik nu nog geloven”. Je wordt heer en meester over je eigen kennis.

Of wil je liever vertrouwen op mij en samen aan de slag gaan. Zorgen dat we jouw paard weer op de rit krijgen. Met een plan-op-maat waarin we werken naar een richting om je paard van die terugkerende klachten af te helpen? Zoveel klachten die we kunnen aanpakken met de juiste voeding, kruiden en supplementen – je zult versteld staan.

Wil je het beste van 2 werelden? Dan is er de Horse & Feel Exclusive: een intensief traject waar je met mijn hulp je paard gaat helpen én daarnaast zelf bij mij in opleiding gaat.

Geheimpje! Wat veel mensen niet weten van mij …

Ik ben een enorme introvert – het boek “Ik moet nog even kijken of ik kan” leek wel over mij te gaan. Wat een wereld van herkenning, en erkenning vooral, vanuit mezelf – voor mezelf

Heerlijke combi met mijn ADD (als we dan toch even aan labeltjes doen) NOTTT

Vroeger was ik een ‘alto’ – heb alle kleuren haar gehad, droeg broeken met ‘pijje wijpe’ (en liefst nog steeds!) – en luisterde voor een alto behoorlijk stevige metal

Hier kwam verandering in toen ik tijdens mijn opleiding meer en meer op hardcore feestjes te vinden was

Dansen (als niemand kijkt) vind ik nog altijd heerlijk – als ik goed in mijn vel zit, voel ik dat in iedere cel van mijn lijf en wil ik bewegen op de muziek

Ik praat in het bos, hardop, tegen de bomen, knuffel ze ook met regelmaat

Mij kun je zomaar eens aantreffen in een tentje ergens in de natuur

Omdat ik wetenschapper ben, verrast het sommige mensen dat ik ook heel ‘zweverig’ kan zijn – mij hoef je niet te overtuigen dat er meer is tussen hemel en aarde

Ondanks dat ik – zelfs tijdens mijn studie – mee geplaagd werd, heb ik nooit de moeite genomen om van mijn zachte G af te komen

Omdat ik de hele AAN sta – ik heb echt 7 stemmetjes/kanalen aan in mijn hoofd (vreselijk soms) – kan ik heel goed afschakelen met series kijken

Op moment kijk ik Mc Leod’s Daughters en Heartland….. ja, je houd van paarden en leuke mannen of niet he haha.