‘Paardlijk’ ™ consult

Heb je alles al geprobeerd?

In dit 1:1 consult keren we je paard helemaal binnenstebuiten, zodat het eindelijk kans maakt om serieus op te knappen; weg met die terugkerende vervelende klachten!
Heb je alles al geprobeerd? Dan is het nú tijd voor dit consult!

Sla de spijker op zijn kop

Alweer een nachtje wakker gelegen, door de zorgen om je paard? Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niks lijkt langdurig te werken helaas….

Je bent al een fortuin kwijt aan dierenarts kosten, voer en supplementen – en nóg gaat het niet heel veel beter.


Je hoopt echt ergens een keer de spijker op zijn kop te slaan, want anders blijft het maar bergafwaarts gaan (hé, dat rijmt ;)).

Jij hunkert naar het moment dat jouw paard

  • Weer voorwaarts wordt in de training en er zin in heeft!
  • Van die maagklachten afkomt
  • Eindelijk zonder natte billen staat (weg met dat mestwater)
  • Niet steeds weer koliekachtige klachten toont
  • Van die slechte en brokkelige hoeven af is
  • Afvalt óf juist weer op gewicht komt
  • Eindelijk een jeukvrij bestaan kan leven
  • Geen risico meer loopt hoefbevangen te raken

Boek jouw Paardlijk™ Consult en laat mij jou helpen!

Dankzij mijn wetenschappelijke achtergrond en onafhankelijke expertise ben ik in staat op een bepaalde manier naar jouw paard te kijken – en jullie op het goede pad te brengen.

Een ongepast ruwvoermanagement, nu of in het verleden, maar ook goedbedoelde en toch ongeschikte voertjes en supplementen kunnen allemaal leiden tot grote stofwisselingsproblemen binnenin jouw paard.

Op het moment dat er klachten zichtbaar worden aan de buitenkant, dan is het lijf al goed verstoord helaas.

Tijdens mijn 1:1 begeleiding gaan we dit instortende kaartenhuis oprapen en rustig en gefundeerd weer opbouwen.

Je krijgt je paard weer terug!

Je paard zal opknappen en:

 

weer vrolijk rondlopen, zonder die pijnlijke maagklachten

afkomen van die vervelende gedragingen (singelnijd, happen, pesten)

fit en werk willend zijn en letterlijk meer winstpunten rijden

vastere mesthopen maken en droge billen houden omdat het mestwater verdwijnt

ieder jaar minder jeuk hebben, finally!

minder/geen risico meer lopen om hoefbevangen te raken

Ervaringen met de 1:1 begeleiding

Enorme aanrader! De therapie en kennis van Tessa Peters hebben mijn “opgegeven” IJslander heel goed geholpen.

Miriam met Eyra

Ik ging straks met Yune wandelen. Gewoon aan het normale halster, zonnebril op, geen bbp op ofzo. Gewoon met de intentie om te wandelen. Toen ben ik hier achter, na de varkensstallen, bij de 1e splitsing rechts gegaan, heb yune stilgezet, teugels gemaakt van het touw en ben erop gesprongen. Ik heb heel het rondje linksom op yune stappend afgemaakt, zelfs over de straat.. Het is niet te beschrijven, niet uit te leggen hoe het voelde. Als een overwinning wat ik dacht dat nooit zou kunnen, het gevoel wat ik van dr kreeg, zo na 14 maanden, zonder iets, even de hele ronde samen met mij alleen erop bitloos stappen. Geen kopgooien, geen enorme stress, geen vluchtgedrag zoals vroeger.. Alleen een pony die erg onzeker was, maar eentje die aannam dat het goed was om te stappen, dat die na een paar keer aandribbelen merkte dat dat niet meer nodig was, die zich bitloos rond liet stappen buiten.. Op straat nog een moter langs gereden, deed ze niks op. Ik ben abnormaal trots! Dit had ik nooit verwacht, alleen maar van gedroomd Tessa, dankjewel hiervoor. Zonder jou was dat nooit gelukt, ga zo door met wat je doet, zowel Yune als ik, maar ook heel veel anderen (dat weet ik zeker) zijn jou heel dankbaar

Emily met Yune

Het gaat heel goed met Rivaldo. Zij buikomvang is afgenomen, hij glanst tegen je op en hij heeft zelfs nog een voorpluk! Dat had hij vorig jaar om deze tijd al niet meer. Wat ook opvallend is is zijn gedrag. Het is een hele lieve pony hoor, maar hij is nogal gevoelig voor te veel prikkels, met name bij het buiten rijden, en kan dan ineens ontploffen, met een reuzesprong de lucht in. Echt niet grappig. Dit lijkt enorm te zijn verminderd, hij is veel relaxter en rustiger buiten. We rijden nu ook buiten bitloos en ook dat bevalt hem ook erg goed. Echt een opvallende verandering hoor, ik ben heel benieuwd of zich dat zo doorzet.

Monique met Rivaldo

Wat kan je verwachten?

Aan de hand van een uitgebreide anamnese en aanvullende data (zoals bloedbeeld, KPU test en eventuele onderzoeken), duik ik in het lichaam van je paard om vervolgens een plan te maken waarmee we toewerken naar betere gezondheid.
Het consult doen we vervolgens via zoom (~45 min). Hier bespreken we wat er nu écht speelt bij je paard, en hoe we dit heel gericht gaan behandelen.
Je ontvangt een plan-op-maat waarin stap voor stap staat uitgelegd wat je gaat doen.
Je maakt de basis voor je paard op orde: het ruwvoer, het bijvoer en mogelijk nog andere factoren. Daarnaast gaan we ondersteunen met hoogwaardige kruidenmixen en supplementen specifiek voor de klachten van jóuw paard.
Waar nodig, worden er soms aanvullende therapieën geadviseerd [altijd in overleg].
Voor een goeie verbetering van de klachten of zelfs genezing heeft het lijf tijd nodig.
Na 6-8 weken plannen we daarom een vervolgconsult en nemen we vervolgstappen. Een stofwisselingsverstoring heeft er jaren over gedaan om klachten te veroorzaken, en heeft dus ook structureel, kwalitatieve begeleiding nodig om opgelost te worden!

Wist je dat….

Héél veel klachten bij onze paarden in NL en BE terug te voeren zijn op een onwijs verstoorde stofwisseling. Deze worden met name veroorzaakt, omdat wij onze paarden, meestal onbewust, verkeerde basisvoorzieningen geven. Voeding speelt hierin een gigantisch grote, fundamentele rol.
Wil jij ook weer dat jouw paard lekker in zijn vel zit?
Een paard dat geen kolieken of mestwater meer heeft?
Niet meer gevoelig is voor hoefbevangenheid of zich open schuurt van de jeuk.
Een paard dat lekker soepel i.p.v. stijf loopt, en geen diesel is in de training?

Neem dan de sprong en ga samen met mij aan de slag.

Het eerste consult kost €195, dit is inclusief KPU-test (die stuur ik naar je toe).
De vervolgconsulten kosten €150.
Let op: voer, kruiden en supplementen zitten natuurlijk niet bij het tarief inbegrepen.

Wil jij ook weer genieten van je paard? En mét je paard?

Twijfel je nog?

Je hebt al zoveel geprobeerd

Ik hoor het zo vaak!
Blijkbaar ben je al verschillende wegen ingeslagen, maar bereik je toch niet dat bevredigend resultaat voor je paard waar je zo op hoopte.
Juist op dát punt, kan ik je verder helpen. Omdat ik die klok heb horen luiden en wél weet waar de klepel hangt.
Ik zet die Sherlock pet op en de speurneus aan.
Je bent niet zomaar op mijn site terechtgekomen. Je bent op zoek naar hulp, díe hulp waarvan je denkt: yes, dit is het.

“Ik werd van de week door een stalgenootje aangesproken: Wat leuk dat je haar helemaal ingespoten hebt met glitterspray, zei ze. Niets geen glitterspray hier, maar wanneer de zon op haar vacht schijnt is het net alsof er glitterspray op zit. Ik zal er aan denken een foto te maken, het is echt bijzonder om te zien. En zo mooi is haar vacht nog nooit geweest”

Maar ik heb toch een dierenarts?

Dat hoop ik! Maar een dierenarts bellen we vaak pas als het te ‘laat’ is. Bij koliek, hoefbevangenheid of andere acute problemen. Wat als je dit kunt voor zijn?
Door zelf de allerbeste verzorging aan je paard te bieden, zodat een dierenarts alleen nog voor het hoognodige hoeft te komen en jij zelf veel meer in controle bent.

Ik heb geen invloed op het ruwvoer- of weidebeleid van mijn paard

We kijken per situatie wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn.
Niets is onmogelijk! Je zou niet de eerste zijn die, als het écht moet, knopen durft door te hakken en haar paard verhuist naar een betere plek (misschien wat verder rijden, maar het levert zooooveel op!).