8 Comments

 1. Aiky
  8 juli 2020 @ 08:04

  Wij starten maandag met vitalbix.
  Zouden zemelen erbij oké zijn?
  Of echt enkel luzerne?
  We vinden het fijn dat onze paarden net iets langer bezig zijn met eten dan 1 minuut…
  Hoewel ze 24/7 hooi krijgen… En overdag gras
  Mvg aiky

  Reply

  • Aiky
   8 juli 2020 @ 08:05

   Vergeten te vermelden, tot nu toe staan ze op bietenpulp met wat graan.

   Reply

   • Horse & Feel
    8 juli 2020 @ 15:24

    Hi Aiky, bedankt voor je reactie 🙂 Als je meer wilt weten over wat geschikt is om je paard wel en niet te voeren, zou ik je willen adviseren om de online cursus te gaan doen. Hierin leer ik je alles wat je wilt weten, zodat je voor nu en in de toekomst zelf kunt beredeneren of bepaald voer wel of niet geschikt is voor je paard. Kijk gerust eens op deze pagina voor meer informatie: https://horseandfeel.nl/online-cursus-paardenvoeding-wat-wel-wat-niet-en-waarom/ Veel succes, groetjes Tessa!

    Reply

 2. Carolien Staal
  9 juli 2020 @ 22:11

  Hoi Tessa,
  ik vind het interessant wat je schrijft, maar ik ken je niet. Daarom zou ik wel graag de wetenschappelijke onderbouwing bij al jouw beweringen zien. Hoe hoog is het suiker (en zetmeel) gehalte volgens jou in ontsuikerde bietenpulp?
  Volgens mij is het namelijk onder de 6%.

  Reply

  • Horse & Feel
   12 juli 2020 @ 22:51

   Hi Carolien, bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels het blog wat meer uitgebreid, hopelijk kun je er wat mee 🙂

   Reply

 3. Mar
  20 juli 2020 @ 07:23

  Goed stuk! Ik voerde wel bietenpulp maar idd alleen tijdelijk tegen het einde van de winter en gecombineerd met grascobs en ander ruwvoer.
  Glysofaat wordt niet gebruikt tegen insecten maar als onkruidverdelger. Meer info vind je op
  https://www.ctgb.nl/onderwerpen/glyfosaat
  De cursus gaf ook mij veel nieuwe inzichten.

  Reply

 4. Stef
  21 juli 2020 @ 13:50

  Hoi Tessa,
  Dat heb je mooi samengevat. Zo zie je maar weer hoe maar al te vaak industriele afvalstromen tot waardevol voedingsmiddel verheven worden. Eureka..! denkt dan de consument, heb ik een mooi gezond goedkoop product voor mijn ” little poney” en de perceptie doet de rest.

  Reply

 5. Anoniem
  7 augustus 2020 @ 13:02

  Hallo,

  Hoe kan ik het beste overgaan van bietenpulp naar een ander voer? Mijn paard krijgt nu uitsluitend pulp en een schep brok. Geen gras of hooi.

  Groetjes.!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + negentien =