fbpx

13 Comments

 1. Aiky
  8 juli 2020 @ 08:04

  Wij starten maandag met vitalbix.
  Zouden zemelen erbij oké zijn?
  Of echt enkel luzerne?
  We vinden het fijn dat onze paarden net iets langer bezig zijn met eten dan 1 minuut…
  Hoewel ze 24/7 hooi krijgen… En overdag gras
  Mvg aiky

  Reply

  • Aiky
   8 juli 2020 @ 08:05

   Vergeten te vermelden, tot nu toe staan ze op bietenpulp met wat graan.

   Reply

   • Horse & Feel
    8 juli 2020 @ 15:24

    Hi Aiky, bedankt voor je reactie 🙂 Als je meer wilt weten over wat geschikt is om je paard wel en niet te voeren, zou ik je willen adviseren om de online cursus te gaan doen. Hierin leer ik je alles wat je wilt weten, zodat je voor nu en in de toekomst zelf kunt beredeneren of bepaald voer wel of niet geschikt is voor je paard. Kijk gerust eens op deze pagina voor meer informatie: https://horseandfeel.nl/online-cursus-paardenvoeding-wat-wel-wat-niet-en-waarom/ Veel succes, groetjes Tessa!

    Reply

 2. Carolien Staal
  9 juli 2020 @ 22:11

  Hoi Tessa,
  ik vind het interessant wat je schrijft, maar ik ken je niet. Daarom zou ik wel graag de wetenschappelijke onderbouwing bij al jouw beweringen zien. Hoe hoog is het suiker (en zetmeel) gehalte volgens jou in ontsuikerde bietenpulp?
  Volgens mij is het namelijk onder de 6%.

  Reply

  • Horse & Feel
   12 juli 2020 @ 22:51

   Hi Carolien, bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels het blog wat meer uitgebreid, hopelijk kun je er wat mee 🙂

   Reply

 3. Mar
  20 juli 2020 @ 07:23

  Goed stuk! Ik voerde wel bietenpulp maar idd alleen tijdelijk tegen het einde van de winter en gecombineerd met grascobs en ander ruwvoer.
  Glysofaat wordt niet gebruikt tegen insecten maar als onkruidverdelger. Meer info vind je op
  https://www.ctgb.nl/onderwerpen/glyfosaat
  De cursus gaf ook mij veel nieuwe inzichten.

  Reply

  • Horse & Feel
   4 oktober 2020 @ 20:53

   Hi Mar, bedankt voor je scherpe blik. Een late reactie van mij, maar heb het toen meteen aangepast! En fijn om te horen dat de cursus je veel nieuwe inzichten heeft gegeven!

   Reply

 4. Stef
  21 juli 2020 @ 13:50

  Hoi Tessa,
  Dat heb je mooi samengevat. Zo zie je maar weer hoe maar al te vaak industriele afvalstromen tot waardevol voedingsmiddel verheven worden. Eureka..! denkt dan de consument, heb ik een mooi gezond goedkoop product voor mijn ” little poney” en de perceptie doet de rest.

  Reply

  • Horse & Feel
   4 oktober 2020 @ 20:54

   Hi Stef! Yes, helemaal mee eens! En zo hebben we nog veel meer ‘mode voeders en supplementen’, waarover 99% van de consumenten positief is, alleen omdat het zo mooi verkocht wordt. Maar niets is vaak minder waar …. 🙁

   Reply

 5. Anoniem
  7 augustus 2020 @ 13:02

  Hallo,

  Hoe kan ik het beste overgaan van bietenpulp naar een ander voer? Mijn paard krijgt nu uitsluitend pulp en een schep brok. Geen gras of hooi.

  Groetjes.!

  Reply

  • Horse & Feel
   4 oktober 2020 @ 20:58

   Hi Anoniem, sorry voor mijn late reactie! Het is altijd aan te bevelen om een overstap naar ander voer (of hooi) te maken over zo’n 10-14 dagen. Hoe geleidelijker hoe beter. Echter in sommige gevallen is het gewoon beter om slecht voer meteen te laten. Zoals bv bietenpulp en weet niet welke brok je geeft? Er is ook geen standaard oplossing. Ik zou je aanraden om de online cursus over Paardenvoeding te komen volgen, daar krijg je antwoorden op al je vragen en veel begeleiding! Groetjes 🙂

   Reply

 6. Binta
  8 november 2020 @ 13:03

  Hoi,

  Mijn paard staat nu 1,5 jaar op 2 keer per dag bietenpulp en een schel brok. Hij gaat maar 2,5 uur per dag naar buiten. Er staat nauwelijks gras op de wei, verlicht dit de situatie iets omdat hij dan niet dat pectine rijke gras binnen krijgt?

  Tweede vraag: ik wil overstappen naar een andere stal waar dus ook anders gevoerd gaat worden en waar hij uiteindelijk, 24/7 buiten zal staan. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  Reply

 7. Horse & Feel
  8 november 2020 @ 15:59

  Hi Binta, bedankt voor je vragen!

  Leuke gedachte om te denken: als het paard niet veel gras binnenkrijgt, of het dan de situatie verlicht ivm de pectine. Goed dat je er over nadenkt! Maar nee helaas 🙂 Ik neem aan dat je paard wel gewoon hooi krijgt, dus in feite blijft die situatie hetzelfde. En het blijft pectine…. wat niet geschikt is om je paard dagelijks zoveel te voeren.

  Wat betreft je verhuizing: klinkt als een heel goed plan! Alles voor je paardje toch 😉
  Waar ik op zou letten is dat je een plek vindt waar hij gegarandeerd onverpakt hooi krijgt en het liefst onbeperkt, of in ieder geval voldoende. Dat hij niet langer dan 2-4 uur zonder hooi of gras komt te staan. Kijk voor een plek waar ze in ieder geval in de winter de paarden wel van de weide afhalen (en dus op hooi zetten), dat is namelijk veel beter voor de weide en veel beter voor het paard.

  De overstap zal een hele grote worden voor je paard, dus tegen de tijd dat je een plek gevonden hebt, zou je met het beste even kunnen mailen, dan kijken we daar samen naar. Veel succes!!!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × een =