fbpx Skip to content

Wie ben ik?

MDR_778400-BorderMaker

Dit schreef de host van een webinar laatst over mij:

Tessa Peters is een levensmiddelentechnoloog vanuit de universiteit in Wageningen.

In 2014 heeft Tessa Horse & Feel opgericht en is begonnen met het behandelen van paarden met craniosacraal therapie. Omdat ze zag dat niet álle paarden voldoende verbeterden, wist ze dat er in de basis iets niet klopte. Zodoende heeft zij zich gespecialiseerd in paarden voeding en -gezondheid. Dit was tenslotte haar achtergrond! En de darmen zijn de moeder van de gezondheid.

Inmiddels heeft ze met haar onafhankelijke expertise al vele paardenliefhebbers geholpen om de gezondheid van hun paard te verbeteren door hun kennis over paarden voeding te vergroten.

Wat ik zelf over mij zou vertellen 🙂

Het gezicht, het hart en de drive achter Horse & Feel ben ik, Tessa Peters (1981) uit Limburg. Vandaar ook de slogan die ik soms roep: Paardenvoeding met de zachte G 😉

 

Mijn hele leven al, staat in het teken van voeding en gezondheid. Door mijn Lyme moest ik jaren geleden op zoek naar antwoorden en die vond ik onder andere in een beter voedingspatroon. Een patroon dat veel beter past bij ons mensen, iets dat voor iedereen wonderen zou kunnen doen!

 

 

Toen realiseerde ik mij dat dit bij dieren net zo het geval moest zijn. Wat heeft een paard nu écht nodig? Hierbij ben ik vooral gaan kijken naar de fysiologie en de evolutie van het paard. Als een spons ben ik overal kennis gaan opzuigen, en dat doe ik nog steeds, je raakt nooit uitgeleerd!

 

Mijn universitaire achtergrond als levensmiddelentechnoloog en alle jaren onderzoek binnen levensmiddelenbedrijven en een wetenschappelijk onderzoeksinstituut, zorgen ervoor dat ik een hele gedegen fysische, (bio)chemische, biologische en fysiologische achtergrond heb.

 

Deze combi, met de opgedane kennis binnen paarden anatomie en fysiologie, blijkt een geweldige basis voor het beter begrijpen van de stofwisseling bij paarden.

 

Naast de online cursus Paardenvoeding, masterclasses en lezingen, waarin ik haarfijn uitleg wat een paard wel en niet nodig heeft (en waarom), geef ik ook ‘paardlijke’ (persoonlijke) consulten aan paarden met stofwisselingsproblemen.

 

Het is werkelijk geweldig om te zien en horen hoe de paarden reageren op zo’n op maat gemaakt behandelplan.

 

Daarnaast heb ik ook nog een hele community Paardenvoeding, waarbij je je aan kunt melden na de cursus. Dit is werkelijk het pareltje, een ware bibliotheek voor iedereen die zich verder wilt verdiepen in voeding en gezondheid.

 

Dit is waar mijn passie ligt! Paarden helpen naar een betere gezondheid, met behulp van mijn gevoeligheid (dmv cranio) en mijn achtergrond en kennis (dmv cursussen en consulten), dat voelt nu echt als thuiskomen voor mij! 

Privé 🙂 

Verder is mijn ’thuis’ gevuld met 2 viervoeters, Hazel & Archie. Beide zijn straathonden uit Roemenië die ik een gouden mandje heb gegeven. Omdat zij in het begin nogal wat uitdagingen hadden, ben ik destijds gestart met de opleiding tot hondengedragsdeskundige. Hier heb ik zo onwijs veel geleerd dat ik veel andere honden met hun baasjes er ook kan helpen naar een gelukkiger en kalmer samen zijn, maar voorlopig staat ‘Dog & Feel’ nog op een laag pitje en focus ik mij volledig op Horse & Feel.

Dayturn, mijn zielenmaatje, een Quarterruin met ook weer zijn uitdagingen (zowel in gedrag vroeger als in stofwisseling nu) staat op een fijne Paddock Paradise en we brengen samen zoveel mogelijk tijd door! Hij is mijn grote leermeester, in ALLES eigenlijk. 

Dayturn is de reden dat ik dit werk doe!