fbpx Skip to content

Wat kun je verwachten van een behandeling?

Wat je kunt verwachten van een behandeling door Horse & Feel, is dat jij en je paard met liefde en respect behandeld zullen worden. Ik zal eerst uitgebreid kennismaken met jou en je paard alvorens de behandeling te starten. 

Tijdens het behandelen kan het paard allerlei gedragingen laten zien. Het kan zijn dat hij aanvankelijk wat weerstand vertoont, maar dit wordt vaak gevolgd door ontspanning. Ook kan het zijn dat hij direct in een mooie ontspanning gaat. In zeer enkele gevallen kan het paard door omstandigheden niet te lang behandeld worden, omdat de therapie zeer veel processen tot stand brengt. 

 

Ontspannen tijdens behandeling

Het is voor het paard, maar ook voor behandelaar en eigenaar, prettig als het paard in een vertrouwde omgeving behandeld wordt. Op deze manier kan het zich beter ontspannen en meer uit de behandeling halen. 

Zorg dat het paard droog en het liefst een beetje schoon is (ook de hoeven). 

Wat je moet weten
Wat je moet weten

En na de cranio behandeling? 

Tijdens de behandeling mag het paard niet eten. Ook is het prettig wanneer de vragen die je hebt, liefst even na afloop gesteld worden. Zo kan ik voor de volle 100% met het paard bezig zijn tijdens een behandeling. 

Na de behandeling het paard een plakje hooi geven en voldoende bewegingsruimte. In feite mag er een week lang niet gereden of gelongeerd worden. Mocht dat qua training echt niet haalbaar zijn, dan in ieder geval gedurende 3 dagen (overleg dit even). Wel mag er met het paard gewandeld worden.