fbpx Skip to content

6 Comments

 1. Esther verlinden
  8 september 2019 @ 21:37

  Mijn hele leven heeft altijd in teken van paarden gestaan, vroeger van kinds af aan al in de sport, daarna is dit over gegaan dat ik al vanaf datvik een jaar of 14 moeilijke paarden pony’s aangeboden kreeg om mee ad slag te gaan en via via kwamen er ook “moeilijke” kinderen ( geen moeilijke kinderen in mijn ogen maar kinderen die t moeilijk hadden door diverse omstandigheden). Hierdoor Bennink kruidengeneeskunde bloesem en aromatherapie opleidingen gaan doen en later een coachopl mbv paarden. Deze combi heeft mij gevormd in mijn werk voor mens en dier. 3 jaar geleden heb ik een hersenbloeding gekregen en heeft alles in tteken van revalideren gestaan en ben ik op zoek baar mijn 2.0 versie en wat ga ik nu verder doen. Ik was al overgevoelig en sensitief maar dat is nu helemaal extreem. Ik heb zelf erg bast bij cranio. En ja elke keer komt de vraag bij me op zal ik dit gaan leren voor paarden maar havik ben niet meer zo enorm mobiel. Maar is dit de reden om t niet te gaan doen, of moet ik bijstellen en voor mensen gaan. Combi zie ik eigenlijk t meest zitten omdat ik dat nu ook t liefst doe. Je jan eigenaar/ ruiter niet los vh paard zien en andersom.

  Reply

 2. Horse & Feel
  9 september 2019 @ 10:57

  Hi Ester, bedankt voor je mooie verhaal en vraag! Prachtig dat je op zoek gaat naar jou 2.0 versie en hoe je er verder in staat. Afhankelijk van hoe mobiel je bent kun je best eens denken om cranio voor paarden te gaan doen. Dat kan ik natuurlijk moeilijk inschatten. Soms moet ik wel in voor mij ongemakkelijke houdingen staan, maar als je dan weer doorgaat naar de volgende techniek dan sta je weer normaal bijvoorbeeld. Dus dat kun jij het beste inschatten. Wat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld bij Hippo Sofia Academie de eerste 2 modules volgen; dit is een basisstuk van de opleiding en kun je los volgen om te kijken of het wat voor je is. Dan kun je het zelf ervaren. Het mooie is dat je alles eerst op elkaar oefent, humaan dus, en dat is precies wat jij ook graag wilt! Ik zou je adviseren om die uitdaging aan te gaan en vervolgens van daaruit te voelen en ervaren of het wat voor je is. En hoe het ook blijkt te zijn; zeker weten dat je inzichten opdoet om dichter bij je 2.0 versie te komen!! Heel veel succes, liefs, Tessa!

  Reply

 3. Tine DITMAR
  9 september 2019 @ 18:31

  Ik heb op die manier de “bodywork méthode Masterson” ontdekt en dat was voor mij op dat moment de “dat is wat ik zoek ” ervaring . In de “therapie ( ik ben fysiotherapeut en naturopaat en yogaleraar en shiatsu-therapeut )maar sinds ik naar frankrijk verhuist ben (ook een “niet-mogelijk om iets anders te doen onderwerp” ) ben ik fysiotherapeut in een klein lokaal ziekenhuis (moeilijk om iets anders te doen en ik vond het “teamwerk” leuk )
  Op dit moment is mijn “paardenbedrijf” nog niet echt op gang gekomen en hoewel ik mijn werk met de patienten fijn vind en er ook andere kennis in kan uiten ,vraag ik me af of ik dit tot aan mijn pensioen moet volhouden (nog 5 jaar),of dat ik een andere “richting” moet inslaan (ook al lijkt dat minder “zeker ” )
  Ik volg jouw site omdat ik de craniosacraal interessant vind en een beetje kennis van heb ,maar misschien kan ik nog verder uitdiepen !!

  Reply

  • Horse & Feel
   11 oktober 2019 @ 10:38

   Bedankt voor je verhaal Tine! Beetje late reactie van mijn kant, sorry. Zijn er veel paardenmensen in jouw buurt? Want dan zou het voor de paarden zeker meerwaarde hebben als jij je paardenbedrijf wat meer leven inblaast 🙂 Mijn gevoel zegt: als je het gevoel hebt je huidige baan nog ‘vol te moeten houden’, dan zou het zeker tijd zijn om eens te kijken wat het is ‘wat je graag zou willen blijven doen’. Waar je ook over 5 jaar nog graag voor uit je bed komt 😉 Wel super mooi werk wat je doet, zowel de fysio als de Masterson! Succes hoor!

   Reply

 4. Marloes
  30 januari 2021 @ 11:01

  Heel herkenbaar jou verhaal ik ben nu nog bezig met de opleiding voor paarden sportmasseur want alle opleidingen voor craniosacraal waren al begonnen . De opleiding craniosacraal staat wel op mijn lijstje om te gaan volgen .

  Reply

  • Horse & Feel
   1 februari 2021 @ 17:09

   Hi Marloes, dat gaat een hele toffe combi worden. Veel succes en geniet ervan 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =