fbpx Skip to content

9 Comments

 1. Carla Ketz
  6 juli 2020 @ 18:44

  Ik denk wel dat bitloos geschikt is voor ruiters met gevoel of welke houden van vrijheid.

  De ‘druk’ of wel de lieve respecteren aanleuning is heel belangrijk.

  Bitloos sturen en een ophouding maken, is in mijn ogen mogelijk wanneer je ook je zit mee laat doen.

  Dat is wat vaak mist.

  Wees zuinig op de ‘neusdruk’ of wel constante of zagende druk, deze wil je echt niet.
  Je moet geduldig zijn en als je dat bent gaat het paard bij goede vraag op eigen benen lopen in een fijne houding.

  Reply

  • Horse & Feel
   8 juli 2020 @ 15:31

   Mooie aanvulling! Zit, intentie, energie, lichaamshouding, allemaal zo super belangrijk. <3

   Reply

 2. Ariane
  6 augustus 2020 @ 11:47

  Ik ben doorheen de jaren overgestapt naar bitloos wat prima resultaten gaf. Door mijn fysieke beperkingen heb ik vermindering van spierkracht waardoor ik ook minder met mijn lichaam kan rijden dan vroeger. Inbuigen is soms moeilijk met een loperige arabier en een eetgrage pony die de kant in duikt is ook moeilijk bij te houden omdat mijn lichaam minder goed meewerkt dan vroeger. Dus voor mij is het een dilemma verhaal geworden. Mijn hart en gevoel zeggen bitloos maar met moeilijke situaties onder de baan. Met bit gaat het voor mij makkelijker maar mijn paarden vinden het duidelijk minder fijn… Alle tips zijn welkom, ik kijk steeds met een open visie naar alle mogelijkheden. <3

  Reply

  • Horse & Feel
   4 oktober 2020 @ 20:56

   Hi Ariane! Mooi hoor! Het is duidelijk waarom je bepaalde keuzes maakt. Dat is prima toch? Mijn tips zouden zijn: om er hulp bij te halen om vanaf de grond de paarden lichter op de hulpen te maken in zulke situaties. Of eventueel in die situaties dan nog maar een bitje in doen (stang is meest vriendelijk, ondanks dat dat niet zo lijkt misschien). En verder zoveel mogelijk bitloos. Het moet jullie beide passen dat is heel belangrijk!

   Reply

 3. Hilde
  13 januari 2021 @ 10:54

  Ik zou graag met mijn beide paarden bitloos rijden. Maar bij het springen is de oudste bijna niet te houden. Ik rij deze met pelhalm omdat ik ze daar het meest mee kan onder controle houden. Hoe pak ik het dan aan en welk betaalbaar bitloos hoofdstel neem ik dan beste

  Reply

  • Horse & Feel
   1 februari 2021 @ 17:08

   Hi Hilde! Als ik jou was zou ik eens kijken op bitloospaardrijden.nl daar vind je heel veel toffe info! Veel succes 😉

   Reply

 4. Su
  13 maart 2021 @ 10:19

  Bij het onderzoek waren 37 van de 66 paarden headshaker? Of deden 37 paarden shaken met het head?

  Reply

  • Horse & Feel
   15 maart 2021 @ 11:55

   Hi Su, ja 37 paarden schudden met het hoofd. Zij waren niet per definitie als ‘headshaker’ betiteld.

   Reply

 5. https://Penzu.com/p/c961de29
  7 mei 2024 @ 02:38

  I’m very happy to discover this great site. I want to
  to thank you for ones time forr this wonderful read!! I definitely ehjoyed every little bbit of it and i also have you saved as
  a favorite to see new stuff in your blog.

  Also visit mmy page … https://Penzu.com/p/c961de29

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =